Tirsdag morgen meldte Bangkok Post at selskapets mediesjef Tor Odland i Bangkok hadde mistet jobben og var sendt hjem til Norge. Telenor avviser dette.

– Det er en krevende situasjon, også fordi det er individer involvert i det spillet som skjedde tirsdag morgen, sier Baksaas til NTB om artikkelen i Bangkok Post.

Stengte Facebook

Artikkelen i Bangkok Post kom etter en uke med mye bråk rundt Telenor i Thailand. 28. mai mistet 10 millioner thailendere tilgangen til Facebook i 45 minutter. Odland opplyste i ettertid at DTAC, Thailands nest største mobilselskap der Telenor er største eier, stengte tilgangen etter ordre fra militærjuntaen i Thailand.

Juntaen, som kaller seg Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO) likte uttalelsen svært dårlig.

– Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet, NBTC.

NBTC har vært militært styrt siden kuppet i mai. Etter Odlands uttalelser truet selskapet med å igangsette en gransking av Telenors eierandeler i DTAC – en gransking de hevdet ikke var motivert av Facebook-bråket.

– Beklaget bråket

Søndag beklaget Telenor overfor NBTC. Ifølge Bangkok Post skrev Telenor at uttalelsene «hadde skadd offentlighetens inntrykk av NBTC og NCPO.» Telenor-sjefen vil helst ikke snakke mer om saken når NTB møter ham i Oslo.

– Det vi har beklaget, går på støyen det skapte. Utover det, er det sagt det som skal sies i den saken, sier Baksaas til NTB.

«Både Telenor-konsernet og DTAC vil beklage overfor NBTC og NCPO. Vi ønsker å styrke vår dialog med Thailands befolkning. I tiden som kommer må vi alle samarbeide for et bedre samarbeidsklima» skrev Telenor i uttalelsen, ifølge Bangkok Post.

– Rykter

Tirsdag formiddag var nyhetssaken tatt bort fra nettavisen til Bangkok Post. Det skjedde etter at Telenor-konsernets kommunikasjonssjef Pål Kvalheim avviste innholdet i saken.

– Artikkelen i Bangkok Post stemmer ikke. Den kunne blitt rettet ved å ta kontakt med Telenor-konsernet om saken. Tor Odland er ansatt i Telenor-gruppen, og fortsetter i sin nåværende rolle. Ethvert rykte som sier noe annet, er ren spekulasjon uten rot i virkeligheten, skrev Kvalheim i en uttalelse.

Nyhetssaken ble plukket opp av det tyske nyhetsbyrået DPA. NTB siterte også saken, etter flere forsøk på å få en uttalelse fra Telenor.

Les også:
Telenor avviser infosjef-rykter  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.