OSLO: Ambassadør Katja Nordgaard mener det er uproblematisk at hun skifter jobb fra UD til Telenor.

– Telenor fikk ikke lisensen i Myanmar på grunn av meg, men gjennom sitt eget anbud i en internasjonalt anerkjent lisensauksjon. Så det er ikke noen belønning fra Telenor når de nå ansetter meg, sier Thailand-ambassadør Katja Nordgaard til DN på telefon fra Bangkok. Nordgaard forstår imidlertid at noen kan stusse over ansettelsen som en første reaksjon.

– Men dersom man analyserer situasjonen og ser nøye på den innsatsen Norge har gjort og gjør i Myanmar, skjønner man at dette ikke bør være problematisk, sier hun.

Jobbtilbudet kom i midten av april. 1. juli forlater hun Bangkok og tar permisjon fra UD. Én måned senere er hun på plass i Telenor.

Nordgaard mener de som kritiserer Norges rolle i Myanmar ikke alltid kjenner de faktiske forholdene, og ofte består av folk utenfor Myanmar som er kritiske til utviklingen i landet.

– Hvis man ser på hva Norge bidrar med i Myanmar faller det på sin egen urimelighet å hevde at det blir gjort for å fremme norske næringsinteresser. Alle land og alle ambassadører fremmer næringsinteresser. Men i tillegg har vi støttet opp om utrolig mange tiltak for å fremme demokrati og utvikling i Myanmar, sier Nordgaard.

Hun mener det er utelukkende positivt at solide, norske selskaper går inn i et fattig land som Myanmar og skaper arbeidsplasser.

– I min nye jobb vil jeg gi råd om hvordan Telenor skal forholde seg i alle de 13 landene der selskapet opererer. og Myanmar blir bare ett av de landene der jeg skal bidra til at Telenor har ordentlige forbindelser til myndighetene. Jeg oppfatter at Telenor har ansatt meg på grunn av min kjennskap til og forståelse for kultur og politiske forhold i denne delen av verden. Det er en fordel at jeg kjenner forholdene på bakken, sier ambassadøren, som også tidligere har jobbet i privat næringsliv og har en MBA-grad fra Norges Handelshøyskole.

Les også: Uproblematisk for UD(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.