Telenor knuser forventningene i første kvartal.

Selskapet leverte et driftresultat før nedskrivninger (EBITDA) på 10.554, mot forventningen på 9.906.

- En veldig, veldig sterk start på året. Det har vært en lovende start, må vi si, sier toppsjef Jon Fredrik Baksaas på kvartalspresentasjonen onsdag morgen.

- For en start på året, istemmer finansdirektør Richard Olav Aa.

For første gang kan han rapportere om en omsetning på over 30 milliarder kroner på ett kvartal

- Vis meg ett europeisk teleselskap som kan vise til slik omsetningsvekst, sa han på presentasjonen, til lav humring fra analytikerne på tredje rad.

  5,9 millioner nye kunder

Selskapet fikk 5,9 millioner nye mobilkunder i perioden. Mer enn en tredjedel av selskapets 190 millioner kunder er nå aktive internettbrukere.

Telenor forventer nå en organisk inntektsvekst på 5-7 prosent i 2015, opp fra den tidligere guidingen om en «midt ensifret organisk inntektsvekst».

Investeringsgraden i 2015 forventes å ligge rundt 17-19 prosent og gjenspeiler høyere investeringer i Thailand og Myanmar i tillegg til satellitten som nylig ble skutt opp.

Tidligere var investeringsgraden forventet å være på linje med 2014, da den var på 15,8 prosent.

Leverte i Asia

I forkant av resultatslippet onsdag morgen var utviklingen i store deler av Telenors asiatiske virksomheter allerede kjent:

* Grameenphone i Bangladesh leverte i forrige uke tall i tråd med det som var ventet. Telenor har 52 millioner abonnenter i Bangladesh.

* I Thailand økte mobilselskapet Dtac omsetningen med nesten 30 prosent til 5,4 milliarder kroner i første kvartal, etter et tøft år i 2014. Telenor har 28 millioner abonnetnter i Thailand.

* Digi i Malaysia økte antallet abonnementer til 11,7 millioner. Det malaysiske selskapet venter lav til medium ensifret vekst i trafikk- og abonnementsinntekter og investeringer på linje med fjoråret.

Fremvoksende markeder

Analytikerne ventet på forhånd at Telenor skulle få et resultat før skatt på 5,7 millioner kroner. Analytikerne har i gjennomsnitt et Telenor-kursmål på 170 kroner per aksje.

I forrige uke kom det frem at Goldman Sachs kuttet kursmålet på Telenor-aksjen fra 200 til 188 kroner, etter at meglerhuset hadde besøkt ledelsen til alle de store telekomoperatørene i Norge, Sverige og Danmark.

Goldman Sachs-analytikerne mener ifølge TDN Finans at både Telenor og TeliaSonera i snitt vokser noe raskere enn sektoren, men det pekes imidlertid på at over halvparten av veksten til de to selskapene kommer i fremvoksende markeder.

 

Telenor

 

Les også:

Telenor gransker mulig korrupsjon i Thailand

Aldri sett en mobiltelefon før i dag

Får tre mill. i pensjon

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.