Etter planen skal Telenors nett i Myanmar på luften i løpet av september. Men utrullingen av basestasjoner og infrastruktur har vært utfordrende, skriver Telenor i selskapets bærekraftrapport for Myanmar som ble lagt frem i dag.

Selskapet har i minst fem saker funnet arbeidere mellom 12 og 14 år, og i 19 andre saker mistenker de at arbeidere mellom 15 og 18 år har utført konstruksjonsarbeid som kan være farlig.

Financial Times meldte først om saken i kveld.

- Stort problem

- Barnearbeid er et stort problem i Myanmar. Likevel har vi gått inn i landet med de samme krav og standarder som i alle andre land vi opererer, sier Petter Furberg, Telenors sjef i Myanmar til avisen.

I ett tilfelle utflørte to 12-åringer og en 13-åring i gravearbeid på en byggeplass.

Telenor rapporterer at de har gjort 728 uanmeldte HMS-inspeksjoner på byggeplassene og at 2736 ansatte hos underleverandørene har fått opplæring. Alle mindreårlige som ble oppdaget i inspeksjonene ble fjernet fra hardt og farlig arbeid, men noen av de eldste ble gitt kontorarbeid. Telenor understreker at dette er en del av opplæringen av underleverandørene.

Barnearbeid er sosialt akseptert i Myanmar, men alle Telenors underleverandører har signert på at de ikke skal ansette noen under 15 år og at ingen under 18 år skal jobbe på byggeplasser for basestasjonene.

Korrupsjon er utbredt

Telenor bygger nå som ett av to selskaper opp Myanmars første landsdekkende mobilnett. Landet med 65 millioner innbyggere opplever sterk økonomisk vekst, men er sterkt preget av 50 år med militærstyre.

Telenor skriver også i rapporten som ble lagt frem i dag at korrupsjon er en reell utfordring og at en nulltoleranse fører til at prosessene tar lenger tid.

Telenor har vært 18 år i Asia og har til sammen 158 kunder i seks land.

DN har vært i kontakt med Telenor i Norge tirsdag kveld, men de kunne ikke kommentere rapporten ytterligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.