OSLO: – Fra Utenriksdepartementet er det uproblematisk at Nordgaard tar jobben, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Astrid Sehl. Hun mener ambassadørens overgang til toppjobb i Telenor ikke vil skade Norges omdømme i Myanmar.

– Nei, vi er ikke bekymret for hvordan dette tar seg ut, for det er ikke nødvendigvis noen motsetning mellom å støtte en demokratiprosess og å tilrettelegge for næringslivssamarbeid, sier Sehl.

Hun viser til at Nordgaard ikke har vært ambassadør til Myanmar siden november 2013, og at jobben i Telenor i Oslo først tar til i august i år. UD har i tillegg foretatt en habilitetsvurdering og avgjort at Nordgaard ikke får jobbe med saker som direkte eller indirekte angår Telenor frem til hun går av som ambassadør til Thailand 1. juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.