Telenors informasjonssjef Tor Odland i Asia. FOTO: Telenor
Telenors informasjonssjef Tor Odland i Asia. FOTO: Telenor
Telenors informasjonssjef Tor Odland i Asia fortsetter i jobben sin som før, opplyser selskapets mediesjef Glenn Mandelid til DN tirsdag morgen.

Mandelid avkrefter med det ryktene som har svirret etter at Bangkok Post skrev at Telenor kvitter seg med Odland etter uttalelser om Facebook-stengningen i Thailand.

- Spekulasjoner

Tirsdag morgen sendte Telenor også ut en offisiell uttalelse:

- Artikkelen i Bangkok Post er feil og kunne ha blitt rettet ved å kontakte Telenor Group, sier Telenors kommunikasjonsdirektør Pål Kvalheim i meldingen.

- Slike rykter er basert på spekulasjoner og ikke fakta, understreker han.

Sperret Facebook-tilgangen

I slutten av mai skrev Aftenposten at det thailandske teleselskapet Dtac, som Telenor er deleier i, sperret Facebook-tilgangen for sine kunder etter oppfordring fra landets militærregime. Ifølge avisen varte sperringen i om lag én time og påvirket 10 millioner Facebook-brukere den 22. mai i år – samme dag som de militære tok makten i landet i et kupp.

I en e-post til avisen skrev Odland følgende:

- Vi mottok en henvendelse fra den nasjonale telekom- og kringkastingsregulatoren (NBTC) om midlertidig å begrense tilgang til Facebook. I forkant av dette hadde det blitt avholdt et møte mellom regulatoren og alle de store internettleverandørene i Thailand.

- Det er ingen tvil om at slike tilfeller setter en mobiloperatør som Telenor i en krevende situasjon. På den ene siden forholder vi oss til internasjonale rammeverk, som for eksempel FNs retningslinjer for menneskerettigheter og næringsliv. På den andre siden har vi som lisenshaver plikt til å forholde oss til lokal lovgiving.

Telenor vil ikke kommentere saken ytterligere, heter det i tirsdagens melding.

Les også:
Saksøker konkurrent
Kina-tallene som fikk Bill Gates til å miste pusten
Statoil vil kutte 1400 stillinger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.