Kursen i det offentlige tilbudet av 142,5 millioner amerikanske depotaksjer (American Depositary Shares) i Vimpelcom i USA er satt til 3,50 dollar per aksje.

Salget av aksjene gir et netto proveny til Telenor på 486,3 millioner dollar, opplyser selskapet.

Det tilsvarer fire milliarder kroner.

- Vi har hatt en bokbyggingprosess på 142,5 millioner aksjer. Basert på tilbud og etterspørsel er det prisen som er satt, sier Marianne Moe i Investor Relations i Telenor til DN.

Hun bekrefter også at de 142,5 millioner aksjene er solgt.

Ventes å gjennomføres neste uke

Telenor har også gitt tilretteleggerne en 30 dagers opsjon på å kjøpe inntil 21,375 millioner ytterligere aksjer til samme kurs som i det offentlige tilbudet. Det offentlige tilbudet ventes å bli gjennomført rundt neste fredag, fremkommer det av meldingen.

Fredag i forrige uke sluttet Vimpelcom-aksjen på 4,0 dollar. Mandag falt kursen til 3,63 dollar, og der sluttet også aksjen torsdag.

Mandag denne uken kunngjorde Telenor at selskapet vil selge Vimpelcom-aksjer gjennom en kombinasjon av et offentlig tilbud i USA av Telenors amerikanske depotaksjer i selskapet. Samtidig varslet selskapet at det også vurderte å utstede et treårig obligasjonslån som kan gjøres opp med aksjer i Vimpelcom.

Obligasjonslån

Telenor lanserte torsdag tilbudet om et treårig obligasjonslån på inntil en milliard amerikanske dollar. Obligasjonslånet kan under gitte betingelser gjøres opp med Telenors amerikanske depotaksjer i Vimpelcom. Hver depotaksje representerer en ordinær aksje i Vimpelcom.

- Prisen på obligasjonen blir basert på bokbyggingsprosessen. Så dermed er den også på 3,50 dollar, sier Moe i Telenor til DN.

Obligasjonen ventes å bli utstedt rundt neste fredag, opplyses det.

Tilbudet om obligasjonen vil bli rettet mot institusjonelle investorer utenfor USA og til ikke-amerikanske statsborgere. Det vil ikke rettes mot det norske markedet

Morgan Stanley, J.P. Morgan, Citigroup og Credit Suisse er tilretteleggere for Telenor i transaksjonen.

Ønsket salg lenge

Telenor kunngjorde 5. oktober ifjor at selskapet ønsket å selge sine aksjer i Vimpelcom

Like etter at Sigve Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom gjorde imidlertid salgsprosessen vanskelig. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på "full steam". Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: