Telenors datterselskap i Thailand, Dtac, venter at utsiktene for annet halvår 2015 vil forbli utfordrende som følge av svak økonomisk utvikling og intens konkurranse om kundene.

Det opplyser Dtac i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten mandag.

Dtac opplyser at dette er årsaken til at selskapet endrer helårsguidingen for 2015 og venter nå abonnements- og trafikkinntekter, unntatt samtrafikk, noe lavere enn i 2014, mot den tidligere guidingen om en lav ensifret vekst i abonnements- og trafikkinntekter unntatt samtrafikk.

I tillegg ser Dtac nå en ebitda-margin på 31-33 prosent i 2015, mot den tidligere guidingen som var på nivå med 2014, da marginen ble 34,3 prosent.

Dtac viser videre til at datterselskapet DTN i juli 2015 utstedte obligasjoner for 15 milliarder baht i påvente av nettverksinvesteringer og den kommende spektrumauksjonen.

Dtacs samlede abonnenter falt med 1,5 millioner i kvartalet til 26,9 millioner som følge av forhåndsregistreringskrav og overgangen til «cluster»-basert driftsmodell, der kvalitetsoppkjøp blir satt mer i fokus, ifølge selskapet.

Videre fastholdes utbyttepolitikken om å betale ut minst 80 prosent av selskapets nettoresultat. For andre kvartal vil Dtac betale 0,80 baht pr aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Positiv åpning på Wall Street

Eksplosjon i fiskeribedrift på Melbu

Slik ordnet regjeringen avtalen om EØS-bidraget

Se DNTV: Tren deg sterk på fem minutter

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert: