Styret i Telenor ASA har engasjert Deloitte Advokatfirma AS for en gjennomgang av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i Vimpelcom.

Gjennomgangen vil fokusere på hvordan Telenor har håndtert sin minoritetspost i Vimpelcom, inkludert Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom og Telenors oppfølging som aksjonær i selskapet.

Gjennomgangen blir ledet av Arnt Angell, ansvarlig for Gransking og Forensic Services hos Deloitte. Angell har solid erfaring fra arbeid med økonomisk kriminalitet og har unik innsikt i korrupsjonsfeltet både nasjonalt og internasjonalt. Før Angell begynte i Deloitte arbeidet han som førstestatsadvokat og avdelingsleder i Økokrim, der han var ansvarlig for Økokrims innsats mot korrupsjon og hvitvasking.

I tillegg vil gjennomgangen dekke beslutninger og handlinger Telenor-nominerte styremedlemmer og andre ansatte i Telenor har vært involvert i knyttet til Vimpelcoms investeringer i Usbekistan.

Det kommer frem i en pressemelding fra Telenor torsdag morgen.

Vil offentliggjøre konklusjonene

Granskingen skal også dekke beslutninger og handlinger Telenor-nominerte styremedlemmer og andre ansatte i Telenor har vært involvert i knyttet til Vimpelcoms investeringer i Usbekistan.

Deloitte skal vurdere fakta og identifisere læringspunkter for fremtidig virksomhetsstyring og organisering av Telenors eierskap. Dette vil dekke både formelle strukturer for virksomhetsstyring og den praktiske håndteringen av eierskapet. Gjennomgangen tar for seg perioden fra 2005 og frem til i dag.

Konklusjonene og anbefalingene i gjennomgangen vil bli offentliggjort.

Dette skal granskes

Arbeidet vil dekke:

1. Handlinger og beslutninger knyttet til Telenor-nominerte styremedlemmer i VimpelCom relatert til VimpelComs investeringer i Usbekistan

2. Telenors formelle virksomhetsstyring knyttet til eierskapet i VimpelCom og håndteringen av dette eierskapet

3. Telenors oppfølging som aksjonær i VimpelCom relatert til VimpelComs investeringer i Usbekistan

4. Ledelsen og styret i Telenor ASAs oversyn med Telenors eierskap i VimpelCom

5. Informasjon til Telenors majoritetseier, Nærings- og fiskeridepartementet, og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite knyttet til VimpelComs investeringer i Usbekistan

Den eksterne gjennomgangen av eierskapet i Vimpelcom er et av flere tiltak styret de siste årene har iverksatt for å sikre robusthet i etikk- og antikorrupsjonsarbeidet, samt god virksomhetsstyring av konsernets virksomhet og operasjoner, heter det i pressemeldingen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.