Telenor lanserer et nytt internt innovasjonsprogram, skriver de i en pressemelding.

Hensikten er å åpne for at ansatte i selskapet med de beste gründerideene, knyttet til fremtidens digitale produkter og tjenester, skal kunne fristilles fra jobben i tre måneder med lønn for å utvikle sin idé til en testbar prototype.

Programmet, Ignite Incubator, vil være åpent for deltakelse for alle ansatte i 13 land.

Les også: IKT-Norge mener store bedrifter må lære av gründere

- Utforske ideer

- Vi skal levere overlegne kundeopplevelser og tilby et bredt spekter av nye engasjerende produkter til våre millioner av kunder verden over. For å kunne utvikle disse produktene må vi først teste og utforske ideer. For å gjøre det må vi dypdykke ned i våre kunders behov. Og hvem er best egnet for jobben? Oss selv, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke i pressemeldingen.

Brekke lanserte selv programmet på et allmøte for alle ansatte i dag.

- Telenor har muskler til å ta en slik rolle og det er det veldig bra at de gjør. Jeg håper flere store bedrifter følger etter. Vi har sett flere eksempler på at det er en verdifull og effektiv modell og bidrar til verdiskaping i selskaper, sier Heidi Austlid i IKT Norge.

Daglig leder Heidi Austlid i IKT-Norge. Foto: Melisa Fajkovic
Daglig leder Heidi Austlid i IKT-Norge. Foto: Melisa Fajkovic (Foto: Dagens Næringsliv)
Hun trekker frem Google som et eksempel, der alle ansatte har én dag i måneden til å jobbe som såkalte «intraprenører» innad i selskapet, da tid blir frigjort til å jobbe med utvikling av nye idéer. Det hele handler om å utnytte intern kompetanse. Hun tror dette er et strategisk grep fra Telenor for å bli mer konkurransedyktige i fremtiden.

- Det har vært en liten gründerhype i Norge og det er viktig med vekstselskaper, men innovasjon bør og skal også komme fra store selskaper. Vi trenger begge deler og Telenor går foran som et godt eksempel her, sier hun.

Alle ideene Telenor får inn vil bli vurdert, og videre vil noen grupper bli valgt ut til å vise frem løsninger for erfarne gründere og interne medarbeidere i juni.

Les om de Finn.no-ansatte som lagde en Finn-konkurrent, med støtte fra Finn.

Tre måneders «bootcamp»

Opp til 12 grupper vil gå videre til en «inkubator bootcamp» fra september til desember, enten i Norge eller Asia, for å utvikle prototyper. De vil samtidig beholde sin lønn og stilling i denne perioden. I desember vil konsernledelsen sammen med et ekspertpanel bestemme hvilke produkter som vil utvikles videre.

En inkubator er gjerne et støtteopplegg eller «hjem» for entreprenører, med tilgang til et nettverk av mentorer og investorer.

- Ignite Incubator er et radikalt grep for hvordan vi skal fostre frem innovasjon internt i Telenor. Det er utviklet basert på våre erfaringer med eksterne startupmiljøer i våre internasjonale markeder, som Dtacs' Accelerate program i Thailand, sier Gunnar Sellæg, leder for Produkt og Innovasjon i Telenor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.