Avisen skriver lørdag at den kan dokumentere hvordan Vimpelcom overførte 25 millioner dollar fra et ukjent selskap på De britiske jomfruøyene til postboksselskapet Takilant. Selskapet er kontrollert av den usbekiske presidentdatteren.

Både Takilant og presidentdatteren etterforskes nå for korrupsjon i forbindelse med salg av telelisenser.

En tilsvarende sak fra 2012 førte til at toppledelsen i det svenske teleselskapet TeliaSonera måtte gå av etter at selskapet hadde kjøpt telelisenser av nettopp Takilant.

Telenor-sjef Fredrik Baksaas, som er styremedlem i Vimpelcom, ble den gang kalt inn til daværende næringsminister Trond Giske for å forklare seg. Han forsikret da at det var vesentlige forskjeller mellom Vimpelcom og Teliasoneras framferd i Usbekistan.

Ifølge Klassekampen går det imidlertid fram av kontoutskriftene at begge selskapene overførte penger for telelisenser til nøyaktig den samme kontoen med bare få ukers mellomrom i 2007.

Verken Telenor eller Vimpelcom har ønsket å la seg intervjue av avisen om pengeoverføringene. Telenor viser til Vimpelcom, og Vimpelcom sier de ikke kan kommentere saken så lenge den er under etterforskning.

Førstestatsadvokat Marianne Djupesland i Økokrim ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen, men sier flere land etterforsker Takilant for korrupsjon i forbindelse med tildeling av lisenser. Hun sier mistankene mot Takilant er meget alvorlige, og at Økokrims korrupsjonsteam bistår myndighetene i Sveits og Nederland med å innhente opplysninger i Norge. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.