TeliaSonera kjøpte de norske virksomhetene til Tele2 i sommer for 4,6 milliarder kroner.

Konkurransetilsynet har vurdert om sammenslåingen ville føre til en begrensning av konkurransen, og om dette kunne være til skade for kundene gjennom høyere priser og dårligere tilbud.

Det var satt frist til 11. november om å avgjøre mobilkjøpet, men TeliaSonera og Tele2 må smøre seg med tålmodighet.

Forlenger saksbehandlingen

For idag melder Konkurransetilsynet at TeliaSonera mandag kom med forslag om «avhjelpende tiltak» i forbindelse med oppkjøpet av Tele2.

Etter konkurranseloven forlenges dermed saksbehandlingen.

Ny frist i saken er 1. desember.

- Skal gjøre en vurdering

- Oppkjøpet av Tele2 innebærer en sammenslåing av to av de tre største aktørene innenfor mobiltelefoni. Konkurransetilsynet skal nå gjøre en vurdering av hva de avhjelpende tiltakene har å si for oppkjøpets virkning på konkurransen i dette markedet, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i en melding.

Mobilkjøpet medfører at merkevarer som NetCom, Chess, One Call, MyCall og Network Norway blir samlet hos en eier som får kontroll over 2,7 millioner mobilkunder i Norge. Kjøpet bidrar til at TeliaSonera får en markedsandel på rundt 40 prosent.

Dersom oppkjøpet går i boks får de to store mobilselskapene i Norge, Telenor og TeliaSonera, hånd over 90 prosent av de norske mobilkundene.

Konkurransetilsynet gir gult lys for mobilfusjon

Pålagt å frigi hemmeligheter 

Teletull med Tele2 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.