Det amerikanske hedgefondet Muddy Waters argumenterer i en redegjørelse over 37 sider for hvorfor fondet har shortet Telia-aksjen. Shorting er aksjespråk for å spekulere i kursnedgang.

Hedgefondet beskylder selskapet for å tilbakeholde informasjon om den alvorlige saken der selskapet er etterforskes for korrupsjon i Usbekistan.

Delvis Telenor-eide Vimpelcom er også under etterforskning for tilsvarende forhold.

Hedgefondet anklager TeliaSonera for å ha tilbakeholdt informasjon i stor skala, også retter også beskyldninger om store beløp utbetalt i bestikkelser.

Muddy Waters anslår at TeliaSonera kan ha gjort korrupsjonsbetalinger knyttet til dets virksomhet i Eurasia og Nepal over 17 milliarder svenske kroner.

Torsdag ettermiddag avviser Telia Sonera at selskapet har tilbakeholdt informasjon om korrupsjonssaken.

- Som tidligere rapportert samarbeider Telia Sonera fullt og helt med den pågående etterforskningen i Sverige, Nederland og USA. Telia Sonera er så åpne og klare som det går an å være med hensyn til børsregler og etterforskning, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Telia Sonera er tydelige på at de ikke kjenner seg igjen i anklagene fra Muddy Waters.

Les også: Sjeføkonom om ny rapport: - Det er litt pussig

Svensk 25-åring tjener mest i verden på Youtube

Neste uke kjører Teslaen (nesten) helt selv

 

Se også:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.