LESERINNLEGG:

Slik jeg ser det, er det en part i denne saken som Medie-Norge totalt har glemt eller oversett, kanskje den aller viktigste parten når alt kommer til alt. Det er de 16 barna i alderen seks måneder til 14 år som direkte er berørt fordi de har foreldre som er siktet eller foreldre som er gift med en av de siktede.

I kampen om fete overskrifter og høye opplagstall, virker det som om journalistene og deres ansvarlige redaktører har latt butikk gå foran etikk. Ikke nok med det, de har også glemt at det er barn med følelser og tanker rundt det som blir skrevet og det som blir presentert, barn som allerede er hardt nok belastet. Hvem vil ta ansvar for de konsekvenser medias håndtering har hatt for disse barna, og hvem vil ta ansvar for dette fremover? Og hvor var beredskapen i forhold til barna og øvrig familie hvis dette var en planlagt aksjon?

På vegne av alle barna vil jeg som forelder be om at mediene i fortsettelsen legger mer vekt på etikk og hensyntar de uskyldige barna.

Så kan det vel også være greit å minne om at dette fremdeles bare er en sak med siktede og ingen dømte, selv om mediene opptrer som om rettergangen allerede er gjort.

Ingrid Ottesen, gift med Fred Ingebrigtsen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.