3.744 kvadratmeter fordelt på to etasjer. 10 meter høyt, 76 meter langt og en sannsynlig kvadratmeterpris på rundt 50.000 kroner. Totale byggekostnader på 200 millioner kroner.

Det er de strategiske målene for det som blir landets største privatbolig dersom lavprismilliardær Terje Høili får det som han vil på Kråkerøy utenfor Fredrikstad, skriver Dagens Næringsliv.

Høili antas ifølge DN å være god for nærmere tre milliarder kroner etter å ha solgt 80 prosent av lavpriskjeden Europris sommeren 2004.

– Jeg har ikke vært borti noe som er i nærheten av dette prosjektet, sier arkitekt Lorentz Gedde-Dahl, som har tegnet gigantbygget.

Betent sak
Dersom Fredrikstad kommune godkjenner planene for den nye privatbolig, vil det være på høy tid for Terje Høili. Hans nåværende bolig i Fredrikstad sentrum er utvidet en rekke ganger de siste årene, slik at det er svært begrenset med friarealer igjen til nye utvidelser.

Bygningssjef Øyvind Aarvig ønsker ikke å spekulere i utfallet for byggeplanene på Ekheim-tomten før han mottar en formell byggesøknad i slutten av januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.