Konsernsjef Stein Ole Larsen har gitt styret i Terra-Gruppen AS beskjed at han går av med umiddelbar virkning. Samtidig har visekonsernsjef Lise Vedde-Fjærestad også gitt beskjed om at hun fratrer sin stilling.

- Styret har akseptert konsernledelsens avgang, sier styreleder Odd Nordli i Terra-Gruppen.

Styret har konstituert Hege Toft Karlsen som ny konsernsjef. Hun er advokat med tilleggsutdannelse fra Harvard Business School i USA.



 

Blått lys for Terra Markets
Meglerbordet og analyseavdelingen i Terra Markets blir lagt ned etter at meglerhuset får refs fra Finanstilsynet for manglende styring og kontroll. Samtidig vurderer styret å redusere omfanget av agentvirksomheten. På en pressekonferanse fredag opplyser styreleder Odd Nordli at rundt 30 ansatte i Terra Markets mister jobben på grunn av nedleggelsen.

I tillegg til kritikken fra tilsynet, peker Nordli på at meglerhuset også har slitt med å tjene penger.

- Vi legger ikke skjul på at Terra Markets har en komersiell utfordring, sier Nordli.

Den videre driften av Terra Markets vil bestå av corporate-oppdrag og analyseoppdrag rettet mot de rundt 70 bankene i Terra-nettverket.

- Vi kommer til å ha full fokus på det som er kjernen i forretningsmodellen vår, sier Nordli.

 

- Styret i Terra-Gruppen er opptatt av at alle deler av virksomheten drives etter gjeldende lover og regler. Før vi mottok Finanstilsynets foreløpige rapport, hadde derfor Terra-Gruppen allerede sett til at Terra Markets gjennomførte en rekke tiltak for å kvalitetssikre virksomheten. Vi har nå iverksatt ytterligere tiltak for å bringe orden i forhold som Finanstilsynet påpeker i sin foreløpige rapport, sier Nordli.

Jobber med tilsvar
Han opplyser at Terra Markets nå arbeider med sitt tilsvar til den foreløpige rapporten.

- Som vanlig i slike prosesser, kommer vi ikke til å kommentere saken ytterligere før Finanstilsynets endelige rapport foreligger, sier Nordli.

LES OGSÅ: Dette er det morsomste Kamprad vet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.