Det går frem av en melding verdipapirsentralen (VPS) har sendt ut til alle meglerhusene i dag. De sier at oppgjørene vil gå som normalt.

Et meglerhusene må etter loven ha en bankgaranti som sikrer oppgjør for kundene i situasjoner som dagens. Det er foreløpig uklart hvilken bank som har stilt garanti for Terra Securities.

Kredittilsynet påpeker i en pressemelding at Terra Securities er ansvarlig for at oppgjør av alle transaksjoner som foretaket har utført blir gjennomført som avtalt.

Sikret av bankgaranti
Når en kunde kjøper eller selger aksjer gjennom Oslo Børs er det normal praksis at oppgjør skjer tre dager etter handelen har funnet sted.

Bankgarantien Terra Securities er lovpålagt å ha, sikrer derfor at kundene vil få det de har bestilt og betalt for.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.