X-run er et nytt konkurransekonsept som kom til Norge i fjor. I år har arrangementet hittil funnet sted på Eidsvoll og i Bergen, og i helgen kommer det til Skullerud i Oslo. Hittil har 300 meldt seg på terrenghinderløpet som går over to dager, med lagkonkurranse på lørdag og individuell konkurranse på søndag.

For crossfit-utøvere som utrente

En av arrangørene, Anne Christin Kavli, forteller atløpet ble startet i Norge av initiativtaker Eirik Solen. Solen erogså crossfit-utøver, og det er naturlig å spørre seg om dette eret arrangement for crossfit-utøvere?

-Det er et arrangement foralle som vil prøve seg utenfor komfortsonen, ikke spesifikt forcrossfitutøvere. Vi har hatt alt fra helt utrentre deltakere tilveldig godt trente forteller Kavli.

 

Konkurrer sammen og individuelt

X-run arrangeres over 2 dager med en individuell konkurranse og en lagkonkurransen. I den individuelle konkurransen kan deltagerene velge om de vil løpe en eller to runder, èn runde er på ca fem-seks kilometer og inkluderer hinder og en kort svømmedistanse på 50-100 meter. I lagkonkurransen konkurrerer man med 3 på hvert lag, miks av menn og kvinner, hvor det gjelder å få laget først til mål.

-Noen av hindrene kan være ganske vanskelige, men vi oppfordrer alle til å prøve, hvis man ikke skulle klare ett hinder ilegges man en tillegstid som varierer avhengig av hinderets vanskelighetsgrad, forteller Kavli.

Nedre aldersgrense er 16 år, Løpet forøvrig er åpent for alle råtasser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.