Dermed avlyser klassiske musikkutøvere turneene sine i stor stil. Krigen mot terror koster dyrt for det internasjonale musiklivet.

Spesielt britiske flyplasser har satt en stopper for at musikere får ta med seg instrumenter som håndbagasje. Resultatet er en mengde avlyste konserter og turneer, skriver Berlingske Tidende.

Fiolinkongen Pinchas Zukerman fikk ikke gå ombord på Atlantas flyplass nylig, da hans instrumenter ble betraktet som mulige våpen. Kollegaene på obo og fagott har et lite rør på sine instrumenter som skal snittes til med en spesiell kniv. Det skaper trøbbel i sikkerhetskontrollen.

Musikerne må nå enten turnere med buss, men mange velger heller å avlyse fremfor ubekvem reising eller å la kostbare musikkantikviteter fraktes i flyenes lasterom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.