Den 49 år gamle terrorsiktede ingeniøren fra Aker Solutions vil tirsdag fremstilles for varetekt i Asker og Bærum tingrett.

- Klienten samtykker i fengsling, Han ønsker å bli sjekket ut av saken. Han har forklart seg uten dokumentinnsyn og samtykker i de restriksjoner som er ham forelagt, sier hans advokat Brynjar Meling til NTB.

49-åringen har tidligere kriget mot Saddam Hussein på lag med USA, skriver VG.

Han er sunnimuslim, og flyktet fra Irak til Norge i 1998.

I 2003 reiste han tilbake og kjempet for Iraqi National Congress (INC) som støttet den amerikanske invasjonen. Han hadde da en høyere grad, ifølge opplysninger på nettet. Han kjempet da på samme side som USA.

Tre år senere vendte han seg mot amerikanerne og mente at Iraks administrasjon, hvor det sjiamuslimske partiet dominerte, var agenter for Iran.

De senere år har han uttalt seg svært kritisk til Vesten, og spesielt USA.

Førstegangsfengsling

Det er ikke avklart om fengslingsmøtet kan gå som kontorforretning ettersom det er snakk om en førstegangsfengsling. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere opplysningene fra forsvareren. Seniorrådgiver Siv Alsén viser til at det ikke er fattet noen endelig beslutning om kreve fengsling for norsk-irakeren som ble pågrepet etter tips fra arbeidsgiveren.

Mannen ble pågrepet i Aker Solutions' lokaler på Fornebu. Han er siktet etter straffelovens paragraf 147 c, bokstav c. Den omfatter å gi opplæring i metoder eller teknikker som er særlig egnet for den som vil begå terrorhandlinger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.