IS har styrket sin evne til å utføre terrorangrep globalt, og vil fokusere innsatsen mot Europa etter massakren i Paris, mener Rob Wainwright, lederen for det europeiske politisamarbeidet Europol.

Konklusjonen kommer i en rapport som ble lagt fram samtidig med åpningen av et nytt antiterrorsenter i Haag i Nederland.

«Forbereder angrep»

– Diskusjonene har ført til en konklusjon om at IS forbereder flere terrorangrep i medlemsland i EU, spesielt i Frankrike, heter det i rapporten.

Norge har en samarbeidsavtale med Europol, men vi har ingen deltakere i dette arbeidet, opplyser Justisdepartementet om senteret.

– Angrepene vil i hovedsak rettes mot myke mål på grunn av virkningen det har, står det videre.

Europol understreker samtidig at det ikke foreligger «konkrete bevis» på at terrorister «systematisk bruker flyktningstrømmen til å komme seg umerket til Europa».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Asia i dag: Sparer 4000 mrd. kroner på råvarekollaps

 
Oljeanalytiker: «Alle» synes 40 dollar fatet er for lavt

Se DNTV:
- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
 
- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert: