Sirte ligger ved Middelhavet og er det største urbane senteret som den ytterliggående islamistgruppa har kontroll over utenfor Irak og Syria.

Offensiven mot byen begynte i mai, og styrkene som deltar, er lojale mot landets FN-støttede samlingsregjering.

En talsmann for styrkene, general Muhammad al-Ghusri, sier ifølge BBC at viktige IS-ledere har flyktet til ørkenen sør for byen, men at mange krigere fortsatt befinner seg i sentrum av byen.

Det er uvisst hvor mange sivile som befinner seg i byen.

Gatekamper

Fredag kom det meldinger om at det ble kjempet harde gatekamper i byen. Det er også blitt gjennomført omfattende luftangrep rundt sentrum.

– Før var det en krig med fly og artilleri, men nå er det gatekamper. Vi kjemper mellom husene og på gatene, men vi kommer ikke til å trekke oss ut før vi har utradert dem, sier et medlem av styrkene.

En libysk tjenestemann sier at «kampen var ikke så vanskelig som vi trodde».

Konferansesenter

En korrespondent fra nyhetsbyrået AFP opplyste natt til lørdag at kampene foregikk rundt 2 kilometer fra et konferansesenter. Senteret er tidligere blitt brukt til internasjonale toppmøter, men er blitt omgjort til et kommandosenter av IS.

Gruppen bruker snikskyttere, maskingeværer og bombekastere for å motstå offensiven, ifølge AFP.

Ifølge den libyske regjeringen er to soldater drept og åtte såret under kampene.

Eksperter mener at offensiven mot Sirte vil føre til at IS trekker mot andre byer, som Mistrata og hovedstaden Tripoli, der gruppen kan komme til å bruke terrorangrep for å destabilisere situasjonen.

Les også: Selger gård og grunn og flytter til LA

Han er norske gründeres engel

- Jeg løper fordi det gjør meg i stand til å reise mye, gå i alle middagene, jobbe så hardt

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kan du komme i form på en elsykkel?

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert: