Statsminister Erna Solberg fordømmer nå terrorangrepet i Frankrike.

– Skytingen i Paris er en tragisk og feig handling, både tapene av menneskeliv og det avskyelige angrepet på ytringsfriheten, sier Solberg, som senere la til at det ikke er noen konkrete trusler mot Norge.

Les også: Støtteaksjon mot terroren sprer seg på Twitter

PST vurderer trusselbildet i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier de fortløpende vurderer trusselsituasjonen i Norge i forbindelse med terrorangrepet i Frankrike. Tolv personer er bekreftet drept, og flere svever mellom liv og død.

– Vi vurderer nå fortløpende om denne situasjonen vil få noen konsekvenser for Norge, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST.

Hva innebærer den vurderingen?

PST sier de vurderer trusselbildet i Norge fortløpende, men har ikke meldt om at noe har endret seg i Norge i forlengelsen av terrorangrepet i Frankrike.
PST sier de vurderer trusselbildet i Norge fortløpende, men har ikke meldt om at noe har endret seg i Norge i forlengelsen av terrorangrepet i Frankrike. (Foto: Mikaela Berg)
– Det innebærer en vurdering av trusselbilde, sier Alsen.

Har dere oppfattet noe de siste dagene som skulle tilsi en endring i trusselbildet?

– PST gjør ikke slike dag til dag-vurderinger, vi gjør vurderinger ut ifra et lengre perspektiv, sier Alsen.

Norsk Journalistlag: Tragisk og alvorlig

-Først og fremst er dette en dypt alvorlig og tragisk hendelse. Dette er et angrep på redaksjonen, men derfor også et angrep på ytringsfriheten

Det rammer ikke bare denne redaksjonen og redaksjonene i Frankrike, men alle som er opptatt av ytringsfrihet og demokratisk debatt, sier leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag.

Han mener norske myndigheter må ta dette på alvor.

- Myndighetene og sikkerhetspolitiet her hjemme må også foreta nye vurderinger om tiltak som kan sikre journalister og redaksjoner.  Vi har også i Norge sett økende grad av trusler mot journalister – enten det er trakassering og trusler på sosiale medier, eller også fysisk angrep, sier Spence.

118 drepte journalister i 2014

Før onsdagens angrep mot Charlie Hebdo, har ifølge The International Federation of Journalists (IFJ) én journalist blitt drept hittil i år.

Det var Khalid Mohammed al Washali, som var korrespondent for tv-kanalen Al-Masirah. al Washali døde sist søndag i Dhamar i Jemens hovedstad.

Han ble den første journalisten som ble drept i 2015 da en veibombe som skal ha blitt plassert av al-Qaida eksploderte.

I 2014 ble ifølge IFJ 118 journalister og medieansatte drept i kryssild eller andre typer angrep i tilknytning til sitt arbeid. Det var en økning på 13 fra året før.

Terrorangrep mot satireblad i Paris
00:00
Publisert:

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors på Twitter

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.