Myndighetene opplyser at det er ingen bevis for noen sammenheng mellom angrepene, men det at det skjedde innfor 24 timer fører til økt bekymring for sikkerheten.

29 mennesker ble såret da en bombe eksploderte i bydelen Chelsea på Manhattan lørdag kveld. Alle var søndag ettermiddag utskrevet fra sykehus. Eksplosjonen skjedde på 23. gate, mellom 6. og 7. aveny. Den forårsaket «omfattende» skader på bygninger, med glass og splinter overalt. En bombe nummer to i nærheten var utplassert, men detonerte ikke. Bomben var av tilsvarende type som den som eksploderte, laget med en trykkoker, og med ledninger og en mobiltelefon tilkoblet.

Mann observert

Begge bombene var fylte med splinter for å gjøre mest mulig skade, ifølge opplysninger i New York Times. CNN melder at samme mann er observert på overvåkingsvideoer fra begge bombeåstedene.

Noen timer tidligere lørdag gikk det av en bombe i Seaside Park i nabostaten New Jersey, like før et mosjonsløp til inntekt for soldater. Ingen ble såret av denne bomben.

I St. Cloud i Minnesota knivstakk og såret en mann ni personer lørdag før han ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste på tidspunktet. Ekstremistgruppen IS hevder at en av deres «soldater» sto bak angrepet.

Terrorrelatert

Amerikanske myndigheter sier motivene for alle de tre angrepene er uklare, men flere politikere karakteriserer dem som terror.

– En bombe som eksploderer i New York er en opplagt terrorhandling, men det er ingen forbindelse til internasjonal terrorisme. Med andre ord, vi ser ingen forbindelser til IS og andre, sa New Yorks guvernør Andrew Cuomo på en pressekonferanse søndag.

New Jerseys republikanske guvernør Chris Christie, som også er en del av Trumps valgkampapparat uttalte:

– Når du ser på antall hendelser, kan du kalle dem hva du vil, men det er terrorisme. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.