Den pågrepne er en 22 år gammel mann som kun omtales som Ayoub B. Han ble pågrepet i en bolig i Brussel onsdag, opplyser påtalemyndigheten torsdag formiddag.

22-åringen er siktet for drap og for deltakelse i en terrororganisasjon. Han blir fremstilt for varetektsfengsling innen fem dager, opplyser politiet.

Han er den tiende personen som er pågrepet i Belgia i forbindelse med Paris-angrepene 13. november, der 130 mennesker ble drept. Fra før er det kjent at to av selvmordsbomberne, Brahim Abdeslam og Bilal Hadfi, var bosatt i Belgia.

22-åringen er belgisk statsborger. Pågripelsen skjedde i den tett befolkede Brussel-bydelen Molenbeek, der en rekke antatte jihadister har hatt tilholdssted og klart å operere under radaren.

Myndighetene i Belgia har avlyst den offisielle nyttårsfeiringen i hovedstaden etter at det ble avslørt planer om et angivelig angrep som skulle finne sted nyttårsaften. To personer ble pågrepet tirsdag.

Les også:

Eksperter: Her er utsiktene best til å få jobb i 2016  

Disse yrkene kan forsvinne

Full stans i Londons luksusmarked

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.