– Senere denne uka skal jeg presentere i nasjonalforsamlingen vår omfattende strategi for å håndtere ISIL (IS), sa Cameron under en pressekonferanse sammen med Frankrikes president François Hollande mandag.

Hollande sier målet er å gjøre størst mulig skade på IS.

– Vi kommer til å intensivere våre angrep og velge ut mål som gjør størst mulig skade på terroristhæren, sier presidenten

Besøkte Bataclan

Cameron sier han støtter fullt og helt Hollandes angrep på IS i Syria og stiller den britiske luftbasen på Kypros til rådighet. Dessuten lover statsministeren økt etterretningssamarbeid både med Frankrike og øvrige europeiske land i kjølvannet av Paris-terroren.

Den britiske regjeringssjefen er på besøk i Paris for å diskutere krigen mot ekstremistgruppa IS, som har tatt på seg ansvaret for angrepene.

Cameron og Hollande besøkte tidligere mandag konserthallen Bataclan der væpnede jihadister drepte 90 mennesker i Paris.

– President Hollande og jeg sto skulder ved skulder utenfor Bataclan, tvitret Cameron.

Toppmøter i kø

Paris ble rammet av en rekke koordinerte terrorangrep 13. november. Kafeer, barer, restauranter og Frankrikes nasjonalstadion ble rammet. 130 mennesker ble drept og over 350 såret.

Hollande har siden presset på for en sterkere internasjonal militærallianse mot IS, som har base i Syria og Irak. Presidenten skal denne uka også ha møter med blant andre USAs president Barack Obama, hans russiske motpart Vladimir Putin og Tysklands statsminister Angela Merkel. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.