Det er lunsjtider i høstsolen. Den tette trafikken inn mot forretningsdistriktet La Défense utenfor Paris går sakte. Meglerne og finansfokenene står i klynger og røyker. De har akkurat fått servert nyheten om at finansdistriktet var et terrormål.

Bankmannen Patrick Randier sitter ute i det fine været og nyter en baguette. I likhet med de fleste i La Défense vil han ikke si helt hva han gjør eller hvilket selskap han jobber for etter at nyheten om at terroristene planla å aksjonere mot Frankrikes svar på Wall Street og City.

Les også: Frankrike: – Vi har avverget et terrorangrep

  Man tenker på det hele tiden

- Hva tenker du når du hører at terroristene planla angrep mot stedet du jobber?

- Jeg føler meg ikke utrygg, men det er ikke noe hyggelig situasjon å være i. Man tenker på det hele tiden. Når man går hjemme fra, på metroen og på vei til jobb. Man tenker alltid på det. Men livet må går videre vi må jobbe og leve våre liv, sier Randier til DN.

- Har du merket deg noe forandring i La Défense etter fredagens hendelse?

- Man ser ikke så mange folk som før når man er ute til lunsj. På kontoret tenker alle på det som har skjedd. Selv når man jobber i en stor bank, merker man at alle snakker om og tenker på det.

- Når det kommer til markedet vil alltid ting som dette påvirke.

  Vil komme tilbake til normalen

- Hva tenker du om at dette stedet er et mål for terroristene?

- Ingenting er normalt i dag. Pengene er her, hele det finansielle systemet er her og da blir det et mål for folk som ikke tror på systemet.

-Tror du det franske markedet vil tape mye på dette?

- Jeg tror vi vil se at markedet påvirkes av dette noen måneder og så vil ting komme tilbake til normalen. Det gjør det alltid. Men for for eksempel flybransjen vil det svi mer. Når færre folk flyr og ikke vil komme til Paris og Frankrike.

- Frankrike har jo slitt økonomisk som et land. Tror dette vil påvirke landets økonomi?

- Det vil det garantert.

Les også: Hollande: – EU-land innfører strengere migrantkontroll (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.