Fra Iran til Saudi-Arabia fordømmer muslimske ledere av alle avskygninger terrorangrepet i Paris som ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for.

Ahmed al-Tayyeb, som er leder for det viktigste sunnimuslimske lærestedet, Al-Azhar i Kairo, fordømte det han kalte de hatefulle angrepene i Paris og oppfordret verden til å samle seg mot det ekstremistiske monsteret.

– Slike handlinger strider mot alle religiøse, humanistiske og siviliserte prinsipper, sa han under åpningen av en konferanse i Luxor der temaet er bekjempelsen av ekstremistisk tenkning.

Iransk fordømmelse

Irans president Hassan Rouhani sendte et budskap til Frankrikes president François Hollande der han fordømmer angrepene og peker på at Iran selv har vært offer for terrorisme. Selv har han utsatt et planlagt besøk i Frankrike denne uka.

En talsmann for den iranske utenriksministeren sa at terrorgruppene bak angrepet ikke tror på noen etiske prinsipper og føler ingen lojalitet mot noen av verdens religioner, inkludert islam.

Det øverste islamske rådet i Saudi-Arabia, som er det eneste som er autorisert til å uttale seg om religion i landet, sluttet seg også til fordømmelsene og gjorde det klart at terror ikke støttes av islam og er i strid med islamske verdier.

Palestinsk solidaritet

Også fra Pakistan, Afghanistan, Egypt, Jordan og andre muslimske land kom det budskap om støtte og solidaritet til Frankrike, og palestinernes president Mahmoud Abbas sa seg sjokkert og sint over angrepet.

I Ramallah planlegges det en solidaritetsmarsj til det franske kultursenteret lørdag kveld.

Krasse fordømmelser strømmet også inn fra de mindre golfstatene som Kuwait, Forente arabiske emirater, Bahrain og Qatar.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at hans land altfor godt kjenner til terror og føler med Frankrike etter angrepene fredag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om terroraksjonen i Paris:

- Bang, bang, bang. Og det er skyting rett bak huset vårt. Fem døde rett bak huset vårt.

- Barbariske handlinger

IS: – Vi sto bak Paris-angrepet