Europa står nå overfor den alvorligste terrortrusselen på ti år, sier Europols leder Rob Wainwright, som regner med nye aksjoner fra den militante islamistgruppen IS.

– Det er grunn til å anta at det vil komme nye angrep, sa Wainwright under en høring i EU-parlamentet torsdag.

– Vi står nå overfor en svært alvorlig og målbevisst internasjonal terroristorganisasjon med mye ressurser. De representerer den alvorligste terrortrusselen Europa har stått overfor på ti år, sa han.

Europol er en organisasjon som koordinerer EU-landenes politiarbeid og som blant annet skal bistå i kampen mot terrorisme.

Wainwright sammenligner fredagens terror i Paris med terrorangrepene i Mumbai i India i 2008, der 166 mennesker ble drept i flere koordinerte angrep.

– Det som skjedde i Mumbai, har nå også skjedd i Europa, sa Wainwright.

– Dette er derfor en mer betydelig og truende form for terrorisme enn det fenomenet med enslige aktører utgjør, sa han.

– Det er også et klart budskap fra IS' side om at de akter å eksportere sin brutale versjon av terrorisme til Europa for å gjøre den mer internasjonal, sa han.

Torsdagens høring i EU-parlamentet ble holdt i forkant av et ekstraordinært møte der EU-landenes innenriks- og justisministre skal diskutere Paris-terroren. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Brekke bekrefter feilaktig cv

Kapital: - Telenor-sjefen bløffet om høyskolegrad  

Se DNtv: Slik skal Huawei fjerne billig-stempelet

Slik skal Huawei fjerne billig-stemplet
Vi tester den første kinesiske premium-telefonen på markedet i Norge.
03:33
Publisert: