Utenriksminister Børge Brende (H), Michael Tetzschner, Oslos byrådsleder Stian Berger Røsland og Norges ambassadør til Danmark Ingvard Havnen deltok alle på minnemarkeringen i København.

Minnemarkeringen, som etter planen skulle finne sted ved kulturhuset Krudttønden, ble flyttet til Gunnar Nu Hansens Plads på grunn av det store oppmøtet.

På forhånd var det ventet at rundt 20.000 ville møte opp, men ifølge politiet i København deltok om lag 30.000 mennesker på markeringen i København for å ta avstand fra vold og ekstremisme, skriver Ritzau.

– Det som har skjedd er forferdelig. Mørke krefter har forsøkt å ta det mest dyrebare vi har, nemlig demokrati og ytringsfrihet. Derfor er jeg så glad for å se så mange tusen i gatene i kveld, sa Frank Jensen, overborgermester i København.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt var til stede i København. Hun åpnet sin tale med å be om et minutts stillhet for dem som ble rammet av helgens angrep.

– Ære være deres minne, sa hun fra talerstolen i Østerbro.

Også i Aarhus, Esbjerg og Svendborg er det minnemarkeringer mandag kveld. I tillegg er det også en markering utenfor den danske ambassaden i Tysklands hovedstad Berlin.

 

LES OGSÅ: «Varsler» langer ut mot Telenor

Vil ha bred debatt om politireformen

Gresk nedtelling  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.