Han var kjent for etterretningstjenesten fra tidligere.

– Fra PETs side kan vi ikke si noe bestemt rundt motivet for attentatene som gjerningsmannen sto bak, men vi arbeider med at vedkommende kan ha vært inspirert av hendelsene i Paris for noen uker siden, sa PET-sjef Jens Madsen på en pressekonferanse.

– Vi har nå ikke kjennskap til om den antatte gjerningsmannen har vært i konfliktsoner, herunder Syria eller Irak, men det er selvfølgelig i sentrum for etterforskningen.

Mannen som ble skutt og drept natt til søndag, og som antas å stå bak, angrepene i København tidligere, var kjent for PET fra tidligere.

– Det er en person som var innenfor PETs radar, bekrefter Madsen.

Han sier angrepene er et uttrykk for at terrortrusselen mot Danmark er alvorlig, sier han. Politiet har funnet både våpen og klær som knyttes til de dødelige angrepene.

 

LES OGSÅ: - Vi bruker ikke det potensialet som ligger der

LO-sjefen avblåser lønnsfest

Nytt mattekurs skal løfte norske lærere i turbofart  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.