Solberg møtte mandag forstanderen for Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn.

– Jeg er glad for å være her og vise min støtte til det jødiske samfunnet. Jødene er blitt plukket ut som et angrepsområde, sa Solberg da hun ankom trossamfunnets lokaler mandag ettermiddag.

Det er statsministeren selv som har tatt initiativet til samtalen mandag ettermiddag, opplyser statssekretær Sigbjørn Aanes til NTB. Solberg ønsker blant annet å høre hvordan norske jøder opplever situasjonen akkurat nå.

– Ingen skal bli utsatt for hets for sin tro eller etniske bakgrunn. Hele storsamfunnet har et ansvar for arbeidet mot antisemittisme, sier Aanes.

Ervin Kohn sa til pressen i forkant av møtet at han så fram til møtet med statsministeren.

– Jeg ser fram til å snakke om hvordan holdningene vi har sett i Europa den siste tiden, kan forebygges. Det er ikke vanskelig å være mot terrorisme, men nå gjelder det å snakke om hvordan dette kan forebygges, understreket han.

– Er det jødiske samfunnet i Norge mer utsatt nå enn før hendelsene i Danmark i helgen?

– Nei, vi føler oss mer trygge nå fordi politiet har styrket beredskapen, sier Kohn til NTB.

 

LES OGSÅ: En av ti var arbeidsledige i løpet av 2014

Høyeste oljepris på nesten to måneder

NSB må doble kapasiteten i storbyene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.