I meldingen uttrykte Mohamed Lahouaiej-Bouhlel «tilfredshet over å ha anskaffet en 7,65 mm pistol og diskuterer våpenforsyninger», opplyser det franske nyhetsbyråets kilde. Over 200 etterforskere jobber med å identifisere mottakerne av de kryptiske tekstmeldingene, opplyser en politikilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

Den 31 år gamle tunisiske lastebilsjåføren drepte 84 mennesker da han kjørte det 19 tonn tunge kjøretøyet inn i folkemengden som feiret den franske nasjonaldagen på strandpromenaden i Nice torsdag kveld.

Tidligere søndag meldte en fransk TV-kanal at Lahouaiej-Bouhlel forlangte flere våpen fra en av personene som nå er pågrepet i saken. 31-åringen sendte ifølge BFMTV en sms med følgende beskjed: «Kom med flere våpen, kom om fem». Meldingen ble ifølge TV-kanalens kilder sendt til en av personene som nå er pågrepet.

Søndag melder også lokalavisa Nice-Matin om en kryptisk sms som 31-åringen skal ha sendt før han kjørte lastebilen og meide ned og drepte minst 84 mennesker. I denne tekstmeldingen sto det ifølge avisa «Det går bra, jeg har utstyret».

Politiet sporet angivelig mottakerne av sms-en til en leilighet i Nice, men der fant de ingen våpen.

Artikkelen oppdateres. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.