- Det første kona spurte om da jeg ringte henne i dag morges var: Skal vi dra?

Thomas Schibbye, som kommer fra en it-konferanse i Canada, møter kona Sigrid og barna Simon (3) og Noah (6) på Gardermoen. De reiser til Nice fredag ettermiddag, til tross for at 84 mennesker ble drept i byen kvelden før.

Var det ikke for konferansen hadde familien dratt tidligere, og kanskje vært til stede under terrorangrepet i 23-tiden torsdag kveld.

Familien reiser til Nice for tredje år på rad. I fjor sommer var de i byen og så på fyrverkeriet på nasjonaldagen. Barna lekte i gatene.

- Det har aldri slått meg at noe sånt kan skje der. Jeg forstår det nesten ikke. Det er helt surrealistisk å tenke på, og samtidig føles det veldig nært, sier Schibbye.

Tett på terror for andre gang

Bare dager før det smalt i Istanbul den 28. juni, mellomlandet familien på flyplassen Atatürk der 41 mennesker mistet livet i terrorangrepet. Dette er altså andre gang på kort tid at familien kommer tett på terror.

Schibbye tror familien kommer til å gjøre som de alltid har gjort på ferie på den franske rivieraen.

- Vi skal jo ha ferie, men vi kommer nok til å diskutere noen veivalg, sier han.

Han tror de vil være forsiktige med store folkemengder og ikke tilbringe mer tid enn nødvendig på flyplassen.

- Vi vet ikke hva vi kommer til. Det er nok et sikkerhetsopplegg av en annen verden der nede, sier Schibbye.

Familien skal tilbringe mesteparten av ferien utenfor byen, men har bestilt hotell i Nice de tre siste dagene. De vurderer at det er trygt å reise til Frankrike, men Tyrkia, Egypt og Tunisia er utelukkede reisemål.

Noen få booker om reisen til Nice

Både SAS og Norwegian tilbyr alle sine kunder fri ombooking på sine reiser til og fra Nice til og med 22. juli. Men ingen av flyselskapene merket trykk fra kundene som ville booke om flyvninger på fredag.

- Det er bare et fåtall som booker om, sier kommunikasjonsdirektør i SAS Karin Nyman.

Norwegian bekrefter også at det bare er et par som har valgt å benytte seg av muligheten. Det betyr at de fleste gjør som familien Schibbye - reiser til tross for terrorangrepet.

Blir i Frankrike, men holder seg unna Nice

Flyselskapene har heller ikke registret at mange kunder velger å reise tidligere enn planlagt fra Nice. Familien Willoch Rettedal var på strandpromenaden i Nice da angrepet skjedde. De blir i Frankrike, men holder seg unna Nice resten av turen.

Tone Willoch Rettedal.
Tone Willoch Rettedal. (Foto: Privat)
- Det var utrolig god stemning med familier på promenaden, god musikk og flott fyrverkeri. Så plutselig kommer politiet mot oss med våpen, sier Tone Willoch Rettedal.

På få sekunder går familien på fire fra feriemodus til dødsangst.

- Vi løp til parkeringshuset og kom oss til huset vi har leid utenfor Nice, sier Rettedal.

Selv om familien fikk seg en skrekkopplevelse, har de bestemt seg for å bli i Frankrike.

- Vi gjør ikke om på planene våre. Vi tror vi fordøyer opplevelsen best her nede. Heller det enn å reise hjem i panikk, sier Rettedal.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

 

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.