I ett minutt sto Frankrike stille fra klokka 12 mandag. På Promenade des Anglais møtte flere tusen opp blant blomstene og lysene som har blitt lagt ut på åstedet for massakren.

Etter seremonien ble Frankrikes statsminister Manuel Valls, som hadde møtt opp på strandpromenaden i Nice, buet ut.

– Gå av, Manuel Valls! ropte en kvinne da Valls forlot promenaden like etter klokka 12. Også før seremonien ble Valls møtt med buing, melder AFP.

Brannmannskapene som gikk bak Valls, ble imidlertid hyllet med jubel.

Forestillingen var den siste i en rekke eksempler på manglende samhold under landesorgen som ble innledet i Frankrike lørdag. Regjeringen har vært under hardt press siden blodbadet i Nice, og sørgeperioden har ikke satt noen stopper for politikernes munnhoggeri.

«Oss eller dem»

Søndag, dagen etter at den tre dager lange landesorgen ble innledet, sa tidligere president Nicolas Sarkozy at «alt som burde ha vært gjort de siste 18 måneder, er ikke blitt gjort».

– Vi er i krig, direkte krig. Så jeg bruker sterke ord: det er oss eller dem, sier Sarkozy, som i dag er opposisjonsleder.

Etter tidligere angrep har franskmenn holdt store oppvisninger for å demonstrere et nasjonalt samhold. Det har ikke skjedd etter blodbadet i Nice, og Sarkozy er bare den siste i en rekke opposisjonspolitikere som har kritisert regjeringen.

Innenriksminister Cazeneuve beskriver oppførselen deres som skammelig.

– Enkelte medlemmer av politikerklassen har ikke respekt for sørgeperioden. Det brøt ut diskusjoner med en gang, og personlig gjør det meg trist og sjokkert, sier innenriksministeren.

«Rask radikalisering»

Fire dager etter massakren har etterforskerne ennå ikke oppdaget noen bånd mellom gjerningsmannen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31) og terrorgrupper som IS, opplyser Frankrikes innenriksminister.

– Vi kan ikke utelukke at et ubalansert og veldig voldelig individ har vært gjennom en rask radikalisering og utført denne høyst avskyelige forbrytelsen, sier Bernard Cazeneuve til fransk radio mandag morgen.

Den tunisiske gjerningsmannen Lahouaiej-Bouhlel er beskrevet av naboer og familie som en einstøing med voldelige tendenser og psykiske problemer. Men mandag hevdet 31-åringens onkel at nevøen ble indoktrinert av en IS-tilhenger bare to uker før massakren.

Flere medier har det siste døgnet dessuten viderebrakt opplysninger fra politikilder som tilsynelatende styrker mistanken om at 31-åringen ikke handlet alene.

Seks avhøres

Seks personer var mandag fortsatt i politiets varetekt. Blant dem er en 38-årig albaner som mistenkes for å ha levert pistolen som lastebilføreren skjøt mot politiet med.

31-åringen ble drept av politiet etter å ha pløyd gjennom folkemassen som feiret nasjonaldagen på strandpromenaden i Nice torsdag kveld. Tilbake lå sønderrevne menneskekropper på det som lignet på en slagmark.

Mandag var 30 av de 84 drepte ennå ikke formelt identifisert. Mange familier har fortsatt ikke fått svar.

Terroren rammet bare få timer etter at president François Hollande kunngjorde at unntakstilstanden som har rådet siden terroren i Paris, skulle oppheves senere i juli. Den forlenges i stedet i tre måneder.

Les også:

Asia i dag: Kjøper for 260 mrd. – med Brexit-rabatt

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dn+  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.