Det finnes 1.200 overvåkingskameraer i Nice. Gjerningsmannens bevegelser kan følges på noen av kameraene fra det øyeblikk han satte seg i lastebilen «i åsene overfor Nice» langt unna sjøen, og hans rute videre til strandpromenaden, opplyser Christian Estrosi, som er leder for regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur og som inntil midten av forrige måned var ordfører i Nice.

- Samarbeid

Estrosi ber om at etterforskerne retter oppmerksomheten på om gjerningsmannen hadde medhjelpere.

– Angrep blir ikke planlagt på egen hånd. Angrep blir forberedt i samarbeid med noen. Det er flere ledd involvert, sier Estrosi.

Blant de 84 drepte er det minst ti barn, legger han til, og sier landets myndigheter bør revurdere strategien rundt hvordan angrep avverges. Til nå har ikke tiltakene vært nok til å beskytte folk, mener han.

Gjerningsmannen kjent for politet

Franske myndigheter har identifisert en 31 år gammel fransk-tunisier som gjerningsmannen. Så langt har ikke franske myndigheter gått ut med gjerningsmannens navn. Men mannen som torsdag kveld kjørte inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice i Sør-Frankrike, var kjent for politiet. Han sto imidlertid ikke på listen til etterretningstjenesten.

Den 31 år gamle gjerningsmannen var blant annet kjent for politiet i forbindelse med tyveri- og voldssaker, opplyser en politikilde nær etterforskningen til Reuters.

Noe som stemmer overens med opplysningene på identitetspapirene som ble funnet i lastebilen som ble brukt i angrepet. Den franske TV-kanalen Itele melder om at identitspapirene tilhørte sjåføren og at politiet nå ransaker huset hans.

Ingen gruppe eller organisasjon har hittil tatt på seg skylden for angrepet, der minst 84 mennesker mistet livet.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

 

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.