Stemningen bærer tydelig preg av terrorangrepet, og blomsterhavet med støtteerklæringer vokser langs strandpromenaden.

Fredag var den populære strandpromenaden stengt grunnet det omfattende etterforskningsarbeidet, men lørdag åpner Promenade des Anglais igjen for trafikk, og stranden åpner for turister.

Frankrike er inne i en tre dagers landesorg for de 84 som døde i angrepet hvor Mohamed Lahouaiej-Bouhel (31) kjørte en lastebil inn en folkemengde under feiringen av nasjonaldagen.

Lørdag morgen ble ytterligere tre personer pågrepet i Nice, etter at én person ble pågrepet fredag. De pågrepne tilhører den mistenkte gjerningsmannens omgangskrets, opplyser politikilder til nyhetsbyrået Reuters. Også den mistenkte gjerningsmannens ekskone er tatt inn til avhør.

President François Hollande satt lørdag morgen i møte med regjeringsmedlemmer for å diskutere videre sikkerhetstiltak. Samtidig arbeider etterforskere med å kartlegge motivet for angrepet, som fortsatt er uklart.

Kritisk skadd

Totalt ble 202 personer såret i angrepet. 50 av dem er tenåringer med alvorlige skader, og 25 personer holdes i kunstig koma på sykehus etter angrepet.

- Det er mange franskmenn blant ofrene, og også mange utlendinger fra alle kontinenter, og mange barn, mange små barn, sa Hollande. Minst ti av de drepte er barn.

Blant dem som kjemper for livet, er 13 år gamle Sherine som ligger på barnesykehuset i Nice. Hennes tvillingbror ble knust i møtet med lastebilen.

- De identifiserte ham ved hjelp av T-skjorta. Han var ugjenkjennelig, sier Sherines kusine Malika Zenatti. Også 13-åringens mor ble drept i angrepet.

Et annet offer er 27 år gamle Timothe Fournier fra Paris. Han ble drept etter å ha dyttet sin gravide kone unna lastebilen, forteller kusinen Anais.

- Sønderknust

Det er mange turister i Nice for tiden, og ofrene kommer fra flere forskjellige land, blant annet Marokko, USA, Tyskland, Algerie, Tunisia og Sveits.

To av de tilreisende var 51 år gamle Sean Copeland fra Austin i USA og hans elleve år gamle sønn Brodie. De var på ferie med familien da tragedien rammet, og begge ble drept.

- Vi er sønderknust og i sjokk over å ha mistet Brodie Copeland, en fantastisk sønn og bror som lyste opp livene våre, og Sean Copeland, en fantastisk ektemann og far, skriver familien i en uttalelse.

Ukjent bakgrunn

Både Sverige og Danmark opplyser at de har borgere det ikke er gjort rede for etter angrepet. Så langt er det ikke meldt om norske ofre, men UD kan likevel ikke ennå slå fast med sikkerhet at ingen nordmenn er rammet.

Bakgrunnen for angrepet er fortsatt ukjent. Frankrikes statsminister Manuel Valls har sagt at den 31 år gamle gjerningsmannen trolig kan knyttes til radikal islamisme på en eller annen måte.

Faren til Mohamed Lahouaiej-Bouhlel sier imidlertid til den franske TV-stasjonen RTL at sønnen ikke var islamist eller radikalisert, men at han derimot hadde slitt med alvorlige psykiske plager i mange år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert: