- Ut fra det som er kjent nå, tror jeg ikke dette er planlagt av IS i forkant. Det finnes et innslag av opportunisme i måten IS tar på seg ansvaret for visse aksjoner, det har vi sett tidligere, sier terrorforsker Hans Brun, som er tilknyttet den svenske forsvarshøgskolen og King's College i London.

IS' propagandanettsted Amaq hevdet lørdag at angrepet, som tok minst 84 menneskeliv, ble utført på organisasjonens oppfordring.

- Man får ta det for hva det er. Så vidt jeg vet er det ikke funnet noen bevis i Frankrike om koblinger mellom IS og Nice. Man skal nok avvente etterforskningen, sier Brun.

Mannen bak lastebilangrepet i Nice, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel (31), skal ifølge familien ha slitt med psykiske problemer. Ifølge bekjente var han ikke særlig religiøs. Frankrikes idrettsminister Bernard Cazeneuve har imidlertid sagt at det virker som at Lahouaiej-Bouhlel har blitt radikalisert.

Yves Trotignon, tidligere analytiker hos den franske antiterrortjenesten DGSE, sier til nyhetsbyrået AFP at uttalelsen til IS er vag.

- Den gir oss ikke noen holdepunkter for å vite om angrepet ble bestilt eller bare inspirert av IS for å angripe Frankrike, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Alt om terrorangrepet i Nice

Se DNtv:

Hollande: Frankrike er skrekkslått av denne tragedien
Det var en følelsesladd president Francois Hollande som natt til fredag talte til folket etter angrepet i Nice.
01:19
Publisert:

84 personer drept i terrorangrep i Nice
Det som skulle være en høytidelig markering av Frankrikes nasjonaldag, endte i et blodbad da en 31 år gammel Fransk-tunisier braste inn i folkemengden på strandpromenaden i Nice, sørøst i Frankrike.
00:38
Publisert: