Tesla bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det er problemer med ladingen for Tesla-biler på norsk jord når gradstokken kryper under null.

Problemet går på ladekabelen som følger med bilen. Spesielt i kulde har ikke bilen tatt lading når kontakten plugges inn.

På norske elbilnettsteder debatteres det nå om gjentatte problemer med ladekabler og lading i kaldt vær i tilknytning til bestselgeren Tesla Model S.

Tester i Norge nå
– Vi liker ikke at de norske kundene lider, og jobber 24 timer i døgnet med dette, sier Peter Bardenfleth-Hansen, som er salgssjef for Tesla i Norden, Benelux og Storbritannia.

Tesla har tidligere byttet leverandør av ladekablene USA, ifølge Bardenfleth-Hansen.

- Våre ingeniører har kontaktet de involverte kundene, og våre teknikere analyserer data og foretar tester i Norge nå, sier kommunikasjonssjef Esben Pedersen til DN.

Han påpeker at dette er et problem som kun gjelder i Norge på grunn av at det norske strømnettet ikke er jordet.

Les: Tesla-boom blant de rikeste

Lover nye kabler
- Vi jobber for å forstå hva som skjer med bilene i Norge. Det er umulig å uttale seg om når det er en løsning på problemet, sier Pedersen.

Tesla-ledelsen har ennå ikke oversikt over omfanget.

- Vi erkjenner at noen kunder har et problem, men ingenting tyder på at det er et kjempeproblem, svarer kommunikasjonssjefen på spørsmål om hvor mange som er rammet av ladeproblemene.

Les hele saken i Dagens Næringsliv lørdag, e-avisen eller Ipad-utgaven.

Les også:

- Tesla blir ingen norsk folkevogn

Toppet salget i desember

Les også på DN.no i dag: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.