Teslaen, en 2014-modell av typen Model S, brant nesten helt opp da den sto til hurtiglading ved stasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

Brannen må ikke skremme folk fra å kjøre Teslaer eller hurtiglade, sier generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu til NRK. Hun sier det har vært gjennomført flere millioner hurtigladinger i verden det siste året og at dette ikke er noe som vanligvis skjer.

– Hurtiglading skal normalt være helt trygt. Nettopp derfor er det viktig at man finner ut hva som har skjedd, så elbilister ikke blir redde for å hurtiglade. Det er unødvendig, sier Bu.

Det var ingen personer inne i Teslaen da den tok fyr. Brannårsaken er fremdeles uklar og både bil og ladestasjon skal nå undersøkes nøye.

Tesla understreker at det ikke er farlig å bruke deres hurtigladestasjoner i Norge, eller noe annet sted. Meldingen om brannen kom inn ved 14.40-tiden første nyttårsdag.

Les også:

Krise i shoppingmekka

- Injeksjoner og Botox er blitt mer som å gå til frisøren

Se DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.