Tesla Motors er en hype og det var klokt av gründer og sjef Elon Musk å si at selskapets aksje nå er høyt priset. Det sa tidligere styreleder i General Motors, Bob Lutz, i et intervju med CNBC nylig.

Musk kom med sin kommentar om prisen på Tesla-aksjen den 5. september da kursen lå rundt 286 dollar, etter å ha blitt spurt om en kommentar av CNBC.

De siste dagene har Tesla-aksjen blitt handlet for rundt 250 dollar. Fallet skyldes ikke bare kommentarene til Musk, men også at flere analytikere har nedgradert aksjen.

- Nisjemerke

- Elon Musk har rett. Den er grovt overvurdert akkurat nå. Når man ser på deres samlede produksjon frem til nå så er den fortsatt mindre enn én dags produksjon av General Motors eller Ford, så den er fylt med en hel del hype, sa Lutz.

Han mener også at inntil Tesla får bygget en suksessfull og mindre modell som kan kjøre 200-300 miles (rundt 300 til 500 kilometer) uten å lade batteriet - som er planen for den kommende Model 3 - så vil Tesla fortsette å være et nisjemerke.

Lutz er som en legende å regne innen bilindustrien, med topposisjoner både i Ford, BMW, og Chrysler - i tillegg til GM.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Les også: Tesla kan få førsterett når kulda setter inn

 
Og så tok nordmenn med seg super-elbilen på ferie til Sverige...  

 
Forsker: – Elbiler må subsidieres annerledes