Tesla nær doblet omsetningen i Norge i 2014 sammenlignet med året før. Samtidig økte antallet ansatte fra 78 til 183 heter det i årsregnskapet til selskapet.

"Omsetningsøkningen er et resultat av full effekt for et helt års leveranser i 2014 av Model S", heter det i årsberetningen.

Resultatet før skatt endte på 21 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på 0,8 prosent.

Model X
I 2014 ble det registrert 4042 Tesla i Norge, mot 1986 året før. Hittil i år er det registrert 3249 Tesla her til lands.

"Selskapet fortsetter å investere i virksomheten med nyåpninger av servicesentre og supercharger stasjoner i 2015. Selskapets suksess vil være avhengig av hvordan Tesla leverer globalt. Leveranse av den nye generasjonen Model X er planlagt fra tredje kvartal 2015 i USA, noe som vil øke Teslas produktspekter" heter det i beretningen. Model X ble lansert i slutten av september, og de første kundebilene skal være på veien i hjemlandet USA.

Den helelektriske suven Tesla Model X kommer til Norge i første kvartal neste år, opplyser Esben Pedersen, informasjonsansvarlig for Skandinavia i Tesla. Prisen for den nye Model X er ennå ikke lansert, men ifølge toppsjef Elon Musk skal den koste 5000 dollar mer enn Model S.

Tar man utgangspunkt i Model S 90D, betyr det en pris på fra 720.000 kroner i Norge. Billigere versjoner skal komme etterhvert.

Les også: Tror Model X blir altfor dyr  

Ledende land i Europa
"Det at kjøretøyene er utslippsfrie, bidrar til en bærekraftig energifremtid kombinert med drahjelp fra Norges miljøpolitikk, bidrar til at Norge er antatt å være det ledende landet i Europa med tanke på salg av elektriske biler" heter det i årsberetningen.

I 2014 ble det registrert 18090 elbiler i Norge, det gir en markedsandel på 12,5 prosent. Hittil i år er det registrert 19931 elbiler. Noe som har økt markedsandelen til 17,6 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

 

Se video av den nye Tesla Model X:

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.