Mye av grunnen til å kjøpe ny bil, er at man vil unngå problemer med bilene. Likevel er ikke dette noen garanti for å ikke havne i trøbbel. Det amerikanske tidsskriftet Consumer Reports måler hvert år hvor pålitelige biler er.  Undersøkelsen er basert på data fra mer enn en halv million kjøretøyer fra 2000 til 2017-modeller.

Mandag la de frem undersøkelsen for 2016. Lexus og Toyota havner på topp, mens Tesla definitivt ikke får noe godt skussmål.

Tidligere har Consumer Reports i test gitt Tesla Model S den beste karakteren som de noen sinne har gitt, men på pålitelighet er det heller dårlig.

Den amerikanske elbilprodusenten har forbedret kvaliteten på Model S til gjennomsnittlig pålitelighet, som gjør at tidsskriftet anbefaler bilen. Men den nye suven Model X har vært plaget med mange feil, noe som inkluderer de avanserte falkevingedørene bak på bilen.

Samtidig heter det i en melding fra Consumer Reports at de er svært bekymret for hvordan noen bilprodusenter, inkludert Tesla, har designet, installert og markedsført selvkjørende teknologi, og mener produsentene må være tydelige på hva disse systemene kan og ikke kan gjøre.

Les DNs test av Tesla Model X: Revolusjonen fortsetter dnPlus (DN+)

Her er de mest pålitelige bilene:

 

 

 

Consumer Reports hevder det er tre ting å lære av deres undersøkelser.

1. Ikke se bare på merke.

Ikke alle modeller fra ett merke er bygget likt. For eksempel scorer Fords store suv Expedition høyt, mens Fiesta og Focus har kvalitetsproblemer. Audi er blant topp fem som merke, mens A3 scorer under gjennomsnittet.

2. Vent ett år eller to før du kjøper en ny eller oppdatert modell.

Når en bilmodell er ny eller nydesignet, kan det bety nye deler, nye systemer - og nye problemer.

3. Økt kompleksitet betyr økte problemer.

Det er smart å unngå kompliserte nye systemer. For eksempel var det mye problemer med MyFord Touch underholdningssystemet, og dobbeltklutsj girkassene i Ford Fiesta og Focus, skriver Consumer Reports på sine nettsider.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kilde: Consumer Reports