Det har den siste tiden vært heftige diskusjoner om alle fordelene og subsidiene som elbil-eierne nyter godt av.

Til vinteren kan nok en liten «fordel» legges til de andre godene.

Veidirektoratet er i ferd med å utforme den nye instruksen for kolonnekjøring i vinterfjellet, og spørsmålet er om elbiler skal vinkes forbi konvensjonelle biler, skriver sognavis.no.

- Må være klar over alvoret

På spørsmål fra avisen om det ligger i kortene at elbilene blir dyttet frem i køen, svarer seksjonsleder Øyvind Haaland i Statens vegvesen region Vest:

- Det er et spørsmål vi må ta stilling til.

Seksjonslederen sier til Sogn Avis at det er førerens hele og fulle ansvar at kjøretøyet kommer over fjellet, og at hver eneste elbil-sjåfør må være klar over alvoret som er forbundet med å begi seg inn i vinterfjellet.

Til syvende og sist er det imidlertid føreren av brøytebilen som har siste ordet. En elbil med flatt batteri kan sette hele kolonnen i fare, og det vet mannskapet på fjellet, skriver avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:
Forsker: – Elbiler må subsidieres annerledes

Drives av elbilhunger