Tesla-sjef Elon Musk lanserte i natt et nytt produkt, som lovet.

Musk kunngjorde på en pressekonferanse at alle som kjøper en ny Tesla vil ha maskinvaren som trengs for at bilen er selvkjørende, skriver Marketwatch. Imidlertid vil ikke bilens selvkjørende funksjon fungere med en gang.

Tesla skal gjøre forbedringer på programvaren over tid, med mål om at bilene på sikt kan være helt selvkjørende.

Alle Teslas nye biler vil ha åtte kameraer og 12 sensorer som gir 360 graders sikt, støttet av en datamaskin med 40 ganger behandlingskapasiteten til tidligere modeller, skriver Bloomberg News.

Tesla presiserer overfor DN at selvkjørende funksjoner er avhengig av regulatorisk godkjenning, som kan variere mellom jurisdiksjoner.

Bilprodusenten mener det nye systemet vil ha et høyere sikkerhetsnivå enn en menneskelig sjåfør, da det kan se i alle retninger samtidig.

Ifølge Bloomberg vil den nye maskinvaren også være tilgjengelig på Teslas Model 3, som er en rimeligere versjon som Tesla vil forsøke å nå ut til flere kjøpere med. Bilen har en pris på om lag 35.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 285.000 kroner med dagens dollarkurs. Model 3 har en rekkevidde på 35 mil.

Les mer om Model 3: Gikk bananas for «billig»-Tesla

Tesla-sjefen varslet tidligere denne måneden at han ville lansere en produktnyhet som ville være "uventet av de fleste".

Musk satt fart på Tesla-aksjen etter å ha meldt tidspunktet for selskapets varslede produktnyhet onsdag kveld i norsk tid.

Aksjen endte opp 2,5 prosent, og bidro til å sende teknologibørsen Nasdaq over i positivt terreng.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:

Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: