Kunder som har reservert Teslas kommende suv Model X skal ha fått bekreftet at produksjonsstart blir tidlig neste år, skriver leftlanenews.com.

Bilen, som skal forene det beste med suv og flerbruksbiler i en elbil, bygges på sedanen Model S, men vil ha drift på alle fire hjul.

Akkurat som på Model S, vil bilen kunne utstyres med en tredje seterad, og kan dermed frakte inntil syv personer.

Som Tesla-sjef Elon Musk bekreftet overfor norske kunder under hans besøk i februar, beholdes falkevingedørene. Sensorer skal sørge for at dørene ikke dunker borti garasjetak eller andre biler når de åpnes. Tilgangen til alle seteradene skal være lett, og de to bakerste kan legges ned i gulvet slik at lasterommet blir gigantisk.

Les også: Tesla-sjefen sparker til konkurrentene

Model X ble avduket i 2012, og hadde da ikke sidespeil, men kameraer som skulle overvåke trafikken på sidene og bak bilen. Tesla har lenge jobbet for at disse skal godkjennes, men har ennå ikke fått endret de amerikanske reglene.

På Teslas norske nettsider hevdes det at bestillinger på Model X nå, vil leveres sommeren 2015.

Hittil i år er det registrert 2689 Tesla i Norge, noe som gjør elbilprodusenten til den 11. største personbilleverandøren her til lands.

Her viser Elon Musk bakerste seterad i Model X under bilutstillingen i Detroit i januar 2013.
Her viser Elon Musk bakerste seterad i Model X under bilutstillingen i Detroit i januar 2013. (Foto: Hege Hegle)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.