Siden serien startet på EL10000, var det en bil med nummer EL60000 som ble levert en kunde mandag. Det skjedde med en rekke elbilimportører til stede i Drammen Havn.

– 50.000 elektriske biler er et historisk tall for Norge. Dette er det første måltallet satt av Stortinget i klimaforliket, men det markerer også at Norge er verdensledende på elbiler, skriver Norsk Elbilforening i en pressemelding.

I klimaforliket fra 2012 forpliktet stortingsflertallet seg til å ikke fjerne fordelene for elbilister før i 2017 – eller når det er 50.000 elbiler i Norge. Nå er altså tallet nådd, men regjeringspartiet Frp har signalisert at fordelene ved å kjøpe elbil blir liggende fast ut 2017.

Kampen om Kollektivfeltet
Bussjåfør Sven Nordgård synes det er på høy tid at elbilister fratas retten til å kjøre i kollektivfeltene rundt Oslo.
01:46
Publisert:
 

Les også:
Forsker: Slik kan vi avdekke en norsk boligboble
Rema presses av prisnedgang
Godtegründer beklager konkurser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.