Elbilprodusenten Teslas omstning i tredje kvartal endte på 2,3 milliarder dollar. Etter 13 kvartaler på rad med tap, kunne selskapet vise til en nettogevinst på 22 millioner dollar i tredje kvartal 2016.

Samlet leverte Tesla ut 24.821 biler, noe som var en økning fra samme kvartal ifjor på 114 prosent. Selskapet forventer at utviklingen vil fortsette i fjerde kvartal, og sier målet om 50.000 produserte biler i andre halvår 2016.

Selskapet tjente mye på å selge utslippskvoter til andre bilprodusenter. 139 millioner dollar kom inn på dette viset, mot 39 millioner i tredje kvartal året før.

I meldingen fra selskapet heter det at påliteligheten til suven Model X skal være dramatisk forbedret. I en pålitelighetsundersøkelse publisert av Consumer Reports, kommer Tesla dårlig ut etter mange problemer med blant annet de spesielle dørene på sin store suv. Antall problemer med Model X, har de siste 12 månedene falt med 92 prosent, skriver selskapet.

Les også: Teslas suv blant de minst pålitelige bilene

Den nye volummodellen Model 3 er fremdeles planlagt for volumleveringer i andre halvår neste år. Et sekssifret antall kunder har bestilt bilen som skal koste fra 35.000 dollar, og er ment å gjøre elbil tilgjengelig for folk flest.

I Norge er det så langt i år registrert 2585 Tesla. Hvorav 1727 Model S og 858 Model X, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Les også: Model X flommer ut på veiene  

Nå blir Tesla helt selvkjørende: Dette lanserte Tesla i natt

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.