– Det er interessant å få klarlagt hvordan en slik brann kan oppstå, men ettersom det aller meste tyder på at brannen oppsto i bilen, og det kun er ett tilfelle i verden av dette, i hvert fall kun ett som er kjent, valgte vi å avslutte arbeidet uten å gå videre med det, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Statens Havarikommisjon for transport, til Agderposten.

Det var på forespørsel fra Statens vegvesen at Havarikommisjonen skulle vurdere risikoen knyttet til denne typen hurtiglading. Til Agderposten begrunner Mellum avgjørelsen om å avslutte arbeidet også handler om manglende ressurser.

Havarikommisjonen avlegger ikke rapport om granskingen.

Det var første nyttårsdag i år en Tesla Model S begynte å brenne da den sto ved en Tesla hurtigladestasjon langs E18 ved Brokelandsheia i Aust-Agder. Ulykken skjedde midt på dagen. Den ett år gamle Teslaen ble helt utbrent.

Les også:

Statoil kjøper storpost i Lundin

- Det er veldig mye reaksjon på veldig lite nyheter

VG kvitter seg med firmabiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Dette må du tenke på under oppvarmingen

Ikke slurv med oppvarmingen
Kristoffer T Cumming snakker om oppvarming, Anne Lene Nordengen jogger. Til DNaktiv sak.
00:49
Publisert: