Tesla opplyser at den amerikanske trafikksikkerhetsadministrasjonen NHTSA har startet en innledende gransking av autopilotens ytelse etter at bilprodusenten varslet om ulykken.

Tesla kaller hendelsen «et tragisk tap» og sier det er den første dødsulykken som har skjedd mens bilens autopilot har vært på.

– Dette er det første kjente dødsfallet på 210 millioner kilometer der autopiloten var aktivert. For alle kjøretøyer i USA skjer det en dødsulykke for hver 150 millioner kilometer, og på verdensbasis forekommer dette cirka hver 100 millioner kilometer, hevder elbilselskapet og legger til:

– Det er viktig å understreke at NHTSA kun utfører en innledende gransking for å kartlegge om systemet fungerte som forventet.

Brems ikke aktivert

Autopilot-systemet ble lansert ifjor og gjør at bilene kan skifte fil, endre hastigheten og bremse automatisk.

I den aktuelle ulykken befant bilen seg på en motorvei med delte kjørebaner da en semitrailer krysset veien og sto på tvers foran Teslaen.

– Verken autopiloten eller føreren oppdaget semitrailerens hvite side i kraftig motlys, og derfor ble ikke bremsen aktivert, forklarer Tesla i en pressemelding.

Situasjonen førte til at bilen kjørte under traileren og ble truffet i frontruten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Her er den nye Teslaen


- Teslas autopilot forsøkte å drepe meg  

- Å eie en vanlig bil om 20 år vil være som å eie en hest

Følg markedet på DN Investor

- Anbefalt av DNtv:

Her er super-PT-ens favorittøvelser
Frank-Idar Sande viser tre øvelser som trener hele kroppen.
01:57
Publisert:
 

London-turen blir billigere
Det er det eneste som er sikkert, i følge Harald Magnus Andreassen, sjefsøkonom i Swedbank.
00:43
Publisert: